keskiviikko 2. helmikuuta 2011

SKP:n poliittinen toimikunta: Tuki Egyptin kansannousun vaatimuksille demokratiasta

Suomen kommunistisen puolueen poliittinen toimikunta ilmaisee solidaarisuutensa Egyptin työläisten, nuorison ja laajojen kansanliikkeiden kamppailulle Hosni Mubarakin epädemokraattisen hallinnon kaatamiseksi ja tien avaamiseksi todellisille demokraattisille uudistuksille. Samalla poliittinen toimikunta vaatii Egyptin poliisivoimia, armeijaa ja muita viranomaisia kunnioittamaan kansan tahtoa ja pidättäytymään väkivallasta.

Egyptin ja tätä ennen Tunisian kansannousut osoittavat, että alistetussa asemassa olevat voivat joukkovoimallaan aikaansaada suuria muutoksia ja tehdä historiaa. Nuorison ja opiskelijoiden ohella tässä on ratkaisevan tärkeä merkitys ammattiyhdistysliikkeellä ja vuosikymmenien ajan vaikeissa oloissa toimineilla vasemmistovoimilla, kuten Egyptin kommunistisella puolueella.

Presidentti Mubarakin 30 vuotta johtama autoritaarinen ja korruptoitunut hallinto on alistanut kansalaisia epäoikeudenmukaisuuteen ja imperialististen valtojen politiikan tukemiseen. Kansalaiset ovat oikeutetusti saaneet siitä tarpeekseen.

Vuosikymmeniä Hosni Mubarakin ja Ben Alin kaltaisia johtajia tukeneiden USA:n ja EU:n johtajien nyt antamat lausunnot ovat tekopyhä yritys pestä käsiä vastuusta, joka heillä itsellään on köyhyyttä ja eriarvoisuutta lisänneestä politiikasta. Myös Suomen hallitus on ollut mukana tukemassa näitä hallitsijoita liittolaisina ns. terrorismin vastaisessa sodassa.

SKP:n poliittinen toimikunta toivoo, että Egyptin kansan massiivisilla mielenosoituksilla ilmaisema tahto toteutuu ja maahan muodostetaan uusi demokraattinen hallinto, joka turvaa kansalaisten tasavertaiset sosiaaliset ja poliittiset oikeudet. Tulokset tässä kamppailussa ovat tärkeitä laajemminkin työväenliikkeen ja kansainvälisen kehityksen kannalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti