lauantai 26. maaliskuuta 2011

Miksi eduskuntavaaleissa kannattaa äänestää Suomen kommunistisen puolueen ehdokasta?

Satu Kortelaisen puhe Jyväskylän kävelykadulla 26.3.



1) SKP on puolueena ydinvoimaa vastaan


Annatpa äänesi kenelle SKP:n ehdokkaalle tahansa, äänesi suuntautuu aina ydinvoimaa ja sen lisärakentamista vastaan, koska olemme puolueena tähän sitoutuneet.


Mielestämme nykyiset ydinvoimalat on ajettava hallitusti loppuun. Uusiutuviin energiamuotoihin on tosissaan panostettava.



2) SKP on puolueena sotilasliitto Natoa vastaan


Ääni SKP:lle on aina ääni rauhan puolesta.


Nato ja ydinvoima ovat sidoksissa toisiinsa, koska Naton strategia perustuu ydinaseisiin. Natolla on ydinkärkiä useissa Euroopan maissa ja Suomen Nato-jäsenyys toisi ydinkärjet myös meidän maaperällemme.


On syytä muistaa, että Nato ei ole puolueeton rauhantoimija, vaan Yhdysvaltain sotilaallisia ja taloudellisia etuja puolustava sotilasliitto.



3) SKP on tavallisen ihmisen puolella


Suuryhtiöitä ja rikkaita on hyysätty riittävästi: meidän mielestämme nyt on huolehdittava köyhistä ja heikoimmista tasaamalla tuloeroja pienituloisten hyväksi.


On hyvin outoa, että meillä on varaa miljardien eurojen tukipaketteihin toisille EU-maille, mutta kansalaisten sosiaaliturvaan rahaa ei löydy millään. Esimerkiksi työmarkkinatuen tarveharkinnan poisto maksaisi vaivaiset 30 miljoonaa euroa vuodessa, mutta edes tähän ei olla valmiita, vaikka tarveharkinnan epäoikeudenmukaisuus on tunnustettu lähes kaikkien puolueiden riveissä vuosikaudet.


SKP:lle kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita kansallisuuteen, uskontoon, ihonväriin ym. katsomatta ja kaikille kuuluu säällinen perusturva, vähintään 900 euroa/kk. Vaadimme myös verotettavan tulon alarajan nostamista 1100 euroon/kk ja 1500 euron vähimmäispalkkaa täysiaikaisesta työstä.



1 kommentti:

  1. otsikko on hyvä.en tosiaankaan tiennyt,enkä tiedä edelleenkään.menneisyyden puolue

    VastaaPoista