torstai 10. maaliskuuta 2011

SKP vastustaa hyökkäystä Libyaan

Suomen kommunistinen puolue tukee libyalaisten vaatimuksia demokratiasta ja vastustaa Yhdysvaltojen, Naton ja EU:n piirissä esitettyä sotilaallista interventiota Libyaan. SKP tuomitsee Libyan johdon väkivallan mielenosoittajia vastaan ja varoittaa, että Kadaffin hallinto voi käyttää sotilaallista uhkaa perusteluna entistä kovemmille otteille kansalaisia vastaan.

SKP arvostelee Yhdysvaltojen ja EU:n johtajia kaksinaamaisuudesta näiden arvostellessa ihmisoikeuksien loukkauksia, joihin syyllistyvät samat epädemokraattiset hallitukset, joita USA ja EU ovat tukeneen vuosikausia. Öljy ja asekauppa ovat sivuuttaneet USA:n ja EU:n politiikassa humanitaariset tekijät.

Samalla SKP tuomitsee väkivallan, jota vallanpitäjät käyttävät myös Irakissa, Iranissa, Jemenissä ja monis-sa muissa maissa kansalaisten protestien ja uudistusvaatimusten tukahduttamiseksi. SKP ilmaisee solidaarisuutensa arabimaiden kansanliikkeiden vaatimuksille kansalaisten poliittisten, sosiaalisten ja muiden perusoikeuksien toteuttamiseksi ja näiden maiden vapauttamiseksi riistosta ja sorrosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti